ХОДАЛИЦЕ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ И СТАРА ЛИЦА
3.04.2013

Један од четири главна развојна приоритета и стратешкa циља развоја Градске општине Палилула до 2016 године је друштвени развој-унапређење друштвених услуга и више бриге за све грађане општине. У оквиру редовних активности општине и подршци особама „трећег доба“, председник општине Палилула Бобан Џунић, председник Скупштине Милош Стојковић и члан општинског Већа Златко Шемић, посетили су Дом за пензионере и стара лица-ЕСКУЛАП ЦЕНТАР у Новом Селу. Овим поводом, корисницима услуга Дома за пензионере и стара лица, уручене су ходалице, дар општине Палилула. Делегацију општине Палилула примио је Жикица Младеновић, директор ове установе. Он је упознао присутне госте и представнике медија о раду ове приватне установе социјалне заштите и бриге о старим и инвалидним лицима.

Градска општина Палилула заиста не прави разлику између приватних и осталих домова овакве намене–рекао је Бобан Џунић, председник општине. Имајући у виду да је потребмо помоћи овој категорији становништва, општина ће у сарадњи са надлежним државним органима и заинтересованим организацијама и појединцима тражити решење да се у овај вид социјалне заштите и старања унапреди. Као што видите, нагласио је председник општине Палилула, на овој локацији је потребно да се изгради још један блок за смештај и ми ћемо са господином Младеновићем разговарати у том циљу. Наша је жеља да пронађемо инвеститоре који ће уложити у изградњу нових домова јер је то потреба не само у нашој средини већ и широм Републике Србије.

Ова донација пуно значи нашем Дому и јако ми је драго што имамо тако одличну сарадњу са општином Палилула-рекла је Ивана Николић, заменик директора Дома. Ми пружамо корисницима наше установе заиста квалитетну негу и услугу али нам је потребна и додатна помоћ, у опреми и помагалима, пошто међу њима има и тешко болесних лица која су непокретна или тешко покретна. Ова донација пуно нам значи јер свако од наших штићеника добиће одговарајућа помагала, што ће им олакшати кретање а њиховим породицама уштедити инвестицију. По речима Иване Николић, тренутно је у овом Дому смештено 50 корисника. Планирамо проширење капацитета и на томе се интезивно ради. Услови живота и рада у Дому су одлични. Корисници и њихове породице задовољни су третманом. Наше особље се максимално труди и изузетно је љубазно, коректно и што је најважније стручно за обављање ових послова. Упослили смо лекара, физиотерапеуте и медицинске сестре, што и није обавеза Домова са капацитетом до 50 корисника. Схватили смо овај посао озбиљно и хоћемо овим људима да пружимо максималну негу- нагласила је Ивана Николић.

На територији општине Палилула, по статистичким подацима живи 77145 становника, од овог броја 8655 лица је преко 65 година старости а 5290 особа живи на градском подручију општине. (ЕКОполис мрежа, Д.Видојковић)